Vodič po letališčih ali kje je WiFi brezplačen

Če ste kadarkoli za več ur obtičali na letališču, ste bržkone znali ceniti brezplačno povezavo do svetovnega spleta, da ste lahko preverili elektronsko pošto ter si ogledali novice na vaših najljubših spletnih straneh. Po raziskavi spletnega mesta Skyscanner kar 71 odstotkov potujočih meni, da je brezplačna brezžična povezava na letališčih pomembna ali zelo pomembna, zato so primerjali stroške za WiFi na večini najbolj prometnih evropskih letališč.

33 odstotkov potnikov v mednarodnem prometu izkoristi postanke in čakanje na nadaljevanje leta za posodobitev stanja na družbenih omrežjih, za deljenje kakšne aktualne fotografije, ali da si z interneta na mobilno napravo naloži kakšen filmček. 96 odstotkov potnikov pa je mnenja, da bi ponujena brezžična povezava morala biti brezplačna.

50 primerjanih letališč pa se med seboj zelo razlikuje. Medtem ko jih približno polovica ponuja brezplačno, časovno neomejeno storitev, je drugje na voljo omejen čas brezplačne uporabe spleta, ki ga ima potnik na voljo. Le letališči Sabiha Gokcen v Istanbulu ter Berlin Tegel ne ponujata brezplačnega interneta, ampak je že od prve minute brskanja po spletu potrebno plačati.

WIFI02

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s