Zgodbe iz hoste: Remake kultnega muzikala z zvezdniško zasedbo

Po izjemnem uspehu filma Zlohotnica, z Angelino Jolie v glavni vlogi, v slovenske kinematografe prihaja še en pravljični spektakel studia Disney. V filmu Zgodbe iz hoste sledimo prepletu številnih zgodb in likov kultnih pravljic bratov Grimm, a s posebnim preobratom. Fantazijski muzikal z zvezdniško igralsko zasedbo, zmeraj odlično Meryl Streep, čutno Emily Blunt in šarmantnim Johnny Deppom, že podira rekorde v ZDA.

Muzikal Zgodbe iz hoste je sodobna verzija priljubljenih Grimmovih pravljic. Foto:

Film si je prislužil tudi več nominacij za prestižno nagrado Zlati globus. V slovenskih kinih od 8. januarja.

Studio Disney je znova poskrbel za čaroben spektakel, ki bo navdušil predvsem ljubitelje pravljic vseh starosti. Fantazijski muzikal Zgodbe iz hoste je sodobna verzija priljubljenih Grimmovih pravljic, ki raziskuje želje in odločitve posameznih pravljičnih junakov. Kaj se zgodi s princem in princeso potem, ko dahneta usodni »da« in ali res živita »srečno do konca svojih dni«? Duhovit in srčen muzikal sledi kultnim zgodbam Pepelke, Rdeče kapice, Motovilke in Jakca s čarobnimi fižolčki ter jih preplete v izvirno zgodbo, ki združi junake različnih pravljic v eno.

Emily Blunt kot pekova žena.

Zvezdniška igralska zasedba 

Zgodbe iz hoste so sodobna filmska adaptacija, ki je priljubljeni muzikal iz odrskih desk Broadwaya leta 1987 končno prenesel na filmska platna. Režijo je prevzel Rob Marshall, znan po z oskarjem nagrajenih filmih Chicago in Geisha, scenarij je priredil James Lapine, glasbene aranžmaje pa spisal Stephen Sondheim.

Johnny Deep kot krvoločni volk.

Razkošen, domiseln in vizualno privlačen pravljični muzikal je od začetka predvajanja po svetu v studijske blagajne Disneyja prinesel že več kot 47 milijonov dolarjev. Veliko zaslugo za uspeh filma gre pripisati predvsem izvrstni igralski zasedbi, ki jo sestavljajo vedno odlična Meryl Streep kot čarovnica, šarmantni Johnny Depp kot krvoločni volk, čutna Emily Blunt, izjemenChris Pine kot princ in Anna Kendrick v vlogi Pepelke.

Marly Streep kot čarovnica in MacKenzie Mauzy kot zlatolaska.

Muzikal je že prejel tri nominacije za prestižno nagrado Zlati globus, v kategoriji najboljši muzikal ali komedija, najboljšo žensko glavno vlogo (Emily Blunt) in najboljšo žensko stransko vlogo (Meryl Streep).

Pravljični muzikal bo v slovenskih kinematografih na ogled od četrtek, 8. januarja naprej. Ogledati si ga bo moč v Koloseju in Cineplexxu, distribucija 2i Film.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s